fbpx

 

 

meta website app

 

 

Σύμφωνα με αναφορές από το Reuters, η Meta φέρεται να αναπτύσσει μια νέα εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης που θα ανταγωνιστεί το Twitter. Η νέα εφαρμογή αναμένεται να βασίζεται σε ένα αποκεντρωμένο πλαίσιο, παρόμοιο με αυτό του Mastodon, μιας υπηρεσίας που προσομοιάζει το Twitter και ξεκίνησε το 2016, έχοντας περίπου 2 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως.

 

 artifatt.jpg

 

 

Οι ιδρυτές του Instagram έγιναν "βασιλιάδες" στον τεχνολογικό κόσμο και πούλησαν την εταιρία στο Facebook το 2012, παρακάμπτοντας άλλες παρόμοιες εφαρμογές φωτογραφίας. Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την αποχώρησή τους από το Instagram, λόγω διαφωνιών με τον Mark Zuckerberg σχετικά με την κατεύθυνση της εφαρμογής, οι δυο ιδρυτές, ο 39χρονος Systrom και ο 37χρονος Krieger, ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν κάτι νέο: μια εφαρμογή ανάγνωσης ειδήσεων που ονομάζεται Artifact. Αυτή η εφαρμογή υπόσχεται "εξατομικευμένη ροή ειδήσεων", χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη.

 

google search larisa sites

Τις δημοφιλέστερες αναζητήσεις του 2021 στην Ελλάδα έδωσε στη δημοσιότητα η Google, όπως συνηθίζει να κάνει λίγες ημέρες πριν την αλλαγή του χρόνου.

Η φετινή χρονιά ήταν ιδιαίτερη, καθώς η πανδημία εξακολούθησε να αλλάζει ριζικά την καθημερινότητα των πολιτών. Η δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης στην ετήσια έκθεσή της χώρισε τα όσα εκτυλίχθηκαν μέσα στο 2021 σε κατηγορίες. Από νέα που σχετίζονται με τον κορωνοϊό και αθλητικά δρώμενα της χρονιάς, μέχρι διασημότητες που απασχόλησαν περισσότερο και εκείνους που έφυγαν από τη ζωή.

wifi7 website

Παρόλο που ακόμα βρισκόμαστε στα πρώτα βήματα υλοποίησης του Wi-Fi 6, το Wi-Fi 7 θα μας περιμένει στη CES 2022. Η MediaTek θα δώσει μία πρώτη γεύση για τις δυνατότητες που θα προσφέρει το Wi-Fi 7 με υψηλές ταχύτητες ασύρματης συνδεσιμότητας. Σε αυτή τη φάση, περιμένουμε να γεμίσει η αγορά με routers και άλλες συσκευές που θα υποστηρίζουν το Wi-Fi 6 και λίγο αργότερα το Wi-Fi 6E, αλλά στο Consumer Electronics Show, στις αρχές Ιανουαρίου, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε κάποιες πρώτες επιδείξεις του ακόμα πιο νέου Wi-Fi 7. Η MediaTek σημειώνει ότι έχει ήδη ξεκινήσει να προετοιμάζεται για την εποχή του Wi-Fi 7, θέλοντας να προλάβει τις εξελίξεις, ενώ όλοι συμφωνούν ότι η συγκεκριμένη δυνατότητα σύνδεσης θα προσφέρει ακόμα πιο υψηλές ταχύτητες στο σπίτι ή το γραφείο. Το Wi-Fi 7 θα είναι γνωστό και ως 802.11be, με τις περισσότερες πληροφορίες να μιλούν για αύξηση ταχύτητας έως και 2.4 φορές σε σχέση με το Wi-Fi 6.

HorizonEurope 2.pngΤο πρόγραμμα “Ορίζοντας Ευρώπη” είναι το βασικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα της ΕΕ για την έρευνα και την καινοτομία. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 95,5 δισεκατομμύρια ευρώ και προσφέρει στήριξη της καινοτομίας για τα επόμενα επτά χρόνια.

Για την περίοδο 2021-2022, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα διαθέσει 62 εκατ. ευρώ για τη στήριξη κορυφαίων καινοτόμων του Διαδικτύου στους τομείς της εμπιστοσύνης και της κυριαρχίας των δεδομένων στο Διαδίκτυο, της αξιόπιστης ανοικτής αναζήτησης και ανακάλυψης, της αρχιτεκτονικής του Διαδικτύου και των αποκεντρωμένων τεχνολογιών, καθώς και της ενισχυμένης συνεργασίας ΕΕ-ΗΠΑ και ΕΕ-Καναδά.

istoselides larisa windows11.15
 

Μετά την ενημέρωση της Microsoft ότι θα σταματήσει την υποστήριξη των Windows 10, διέρρευσαν οι πρώτες φωτογραφίες του επόμενου λογισμικού.

5g internet webTα δίκτυα 5ης γενιάς – γνωστά ως 5G – έκαναν εμπορικά την εμφάνιση τους και στην Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα. Την περασμένη Τετάρτη 16/12 έγινε η δημοπρασία του φάσματος συχνοτήτων που θα χρησιμοποιούν οι τρείς εταιρείες με το συνολικό τίμημα να φθάνει συνολικά τα 372 εκ. ευρώ.

Top
Αυτή η ιστοσελίδα μπορεί να εγκαταστήσει ένα ή περισσότερα cookies στον υπολογιστή σας. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε More details…